tiistai 29. lokakuuta 2019

Roolipelaaminen

Ajattelin nyt aloittaa normaalien blogipostausten teon, ja ensimäisen "normaalin" postauksen aiheeksi valitsin asian, josta tiedän.. no, aika paljonkin.

Roolipelaaminen. Mitä ihmettä?
Joku tuntematon ihminen saattaisi sanoa roolipelaamista vain toiseksi hahmoksi pukeutumiseksi ja sitten näyttelemiseksi. En ole kuitenkaan puhumassa tästä roolipelaamisen muodosta, vaan sellaisesta roolipelaamisesta, joka tapahtuu netissä. Tällainen roolipelaaminen on sellaista, että luodaan oma hahmo ja sitten kirjoitetaan tämän hahmon tekemisistä muiden roolijoiden kanssa. Itse olen roolinut vuodesta 2016, eli kolme vuotta on tullut jo täyteen!
Roolipelien lisäksi on olemassa tarinapelejä, joissa vastaroolijan sijaan kirjoitetaan tarinaa omasta hahmosta, ilman toisten keksimiä hahmoja. Tarinoita kirjoitetaan luvuttain ja jokaisen luvun arvostelee ylläpitäjä, joka esimerkiksi antaa vinkkejä kirjoittamiseen.
Roolipelaaminen, jota tapahtuu esimerkiksi Instagramissa on yleisesti ottaen sellaista, jossa ensiksi luodaan hahmo lomakkeen avulla (eli laitetaan erillinen viesti chattiin. Viestissä sitten kerrotaan esim. hahmon ikä, nimi, skp ja ss sekä pätkä luonteesta) ja sen jälkeen aletaan roolia. Rooliminen tapahtuu niin, että ensin minä kerron vaikka nyt hahmostani jonka nimi olisi Annika. Kertoisin, että Annika menee uimaan ja pyytää Maijan mukaansa. Tällöin Maijan roolija roolisi vastauksen, eli niin että hän kirjoittaisi jotain tämän kaltaista: "Voinhan mä tulla", Maija vastasi. Simppeliä, eikö?
Kaiken lisäksi rooliminen ei vain kehitä mielikuvitusta vaan myös kirjoitustaitoa, mistä on huomattavasti plussaa esimerkiksi äidinkielen kokeissa. :D

Entäs sitten roolipelien aiheet?
Roolipelin tekijä, ylläpitäjä, yp, miksi sitä ikinä haluaakaan kutsua, päättää ensin aiheen ja se voi olla oikeastaan mikä tahansa. Se voi olla esimerkiksi sisäoppilaitos, jonka opiskelijat ovatkin fantasiaolentoja tai sellainen, missä roolihahmot ovat vaikkapa My Little Pony -TV sarjasta. Vain mielikuvitus on rajana.

Miksi ihmiset roolipelaavat ja missä kaikkialla sitä voi tehdä?
Ihmisillä on eri vastauksia, mutta itse uskoisin kaiken pohjimmaiseksi syyksi sen, että voit olla jotain mitä et välttämättä oikeassa elämässä ole. Eihän täällä oikeassa elämässä välttämättä ole lentäviä luutia tai puhuvia yksisarvisia, mutta roolipelien maailmassa niitä voi olla vaikka kuinka paljon.
Tietääkseni, jos on kiinnostunut aloittamaan roolipelaamisen, suosittelisin seuraavia sivuja:
Tarinaroolipelaaminen: https://tylypahkailijat.wixsite.com/tylypahkanfeeniks ja http://tylypahkankoulu.suntuubi.com/?cat=1
Sellainen roolipelaaminen, missä roolitaan vastaroolijan kanssa, suosittelisin katsomaan Instagramista (jonka roolijoiden laatutaso kirjoittamisen kannalta ei ole maailman parasta) ja jos olet alaikäinen niin paikkaa nimeltä Momio, jossa on sitten sitä laadukkaampaa tavaraa.

Roolipelaaminen netissä on oma kiehtova maailmansa, johon kerran astuttuaan ei pääse aivan heti pois!

Willemina~

Jälkikirjoitus:
Sain nyt ison motivaatiopläjäyksen postausten tekoon, joten aloitan kirjoittamaan mahdollisimman usein. Vaikka juuri kukaan (paitsi minä) ei tule tätä tekstiä lukemaan, toivon, että pidit tämänkertaisesta tekstistäni!

Jälkikirjoituksen jälkikirjoitus:
Jos kävit katsomassa tuon ensimmäisen linkin, saatoit ehkä huomata, että toinen noiden sivujen ylläpitäjistä olen minä. Rohkeasti vain, siellä selitänkin yhdessä Katajan kanssa mitä kaikkea tarinaroolipelaaminen on!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Fandomit

Heippa! Olen tässä lähiaikoina metsästänyt mukavia fandomeita/keskustelupalstoja, jossa porukka olisi aktiivista ja mukavaa. Fandomien/pal...